Makyaj Trendleri


     Her ne kadar Haziran ayını yağışlı geçirsek de,yaz sıcakları resmi olarak başlamış bulunmakta efendim. Bunu tatilini yapmış gelmiş,her yerde deniz,güneş ve bacaklardan denize doğru çekilmiş fotoğraf paylaşımlarına maruz kalmaya başlamış biri olarak söylüyorum.
     Siz "sıcaklarda makyaj mı yapılırmış canım"diyenlerden misiniz bilmiyorum ama ben bu konuda mevsimlere takılmayanlardanım.

     Ten Makyajı:

Makyaj yapmayı her zaman çok seviyor olsam da,yaz aylarında özellikle ten makyajında sadelikten yanayım. Yani şimdilerde trend olan no makeup makeup (yok gibi makyaj) olayını ben bilhassa ten makyajında uyguluyorum. Cildinizi tanıyıp ihtiyacınız olan bölgelere, cilt yapınıza uygun olan bir fondöteni,sadece ten rengini eşitlemek ve belki varsa lekelerinizi kapatmak için uygulamak yeterli olacaktır. Cilt yapısına uygun bir fondöten derken,artık her markada her cilt tipine uygun olarak üretilen kuru,karma ve yağlı cilt diye ayrılan renkli kozmetikleri kast ediyorum. Özellikle fondöten,bb krem yada cc krem gibi ten ürünlerini cilt yapısına uygun olarak seçtiğinizde,cildinize çok güzel oturup adeta bütünleştiğini,maske gibi durmayıp ağırlık yapmadığını göreceksiniz.  ;)

     Gözler:

2018'in rengi her ne kadar ultra viyole olarak belirlense de,özellikle yaz aylarında,canlı canlı göz makyajları epey dikkatimi çekiyor. Bu renkleri neye göre belirliyorlar bilmiyorum ama,ikizler burcu bir kadın olarak modaya pek sadık biri olmadığımı söyleyebilirim. Ruh halime göre,iddalı,oldukça sade yada hayli marjinal bir göz makyajı yapabilirm  😉 Bu senenin makyaj trendi bana bu imkanı tanıyor olsa da, tabi ki siz de kendinize yakışan makyajı yapabilirsiniz. 😊 İster eyeliner çek şakaklarına kadar ve kedi kadın (cat eye) makyajını doruklara taşı. İstersen de sade bir far ile bitir makyajını.İstersen de, neon bir far ve iddalı kirpikler ile tüm dikkatleri gözlerine topla. Seçim senin!!!

     Dudaklar:

Bu senenin makyaj trendlerinde beni mutlu eden bir diğer tercih ise kırmızılar,turuncular,kırmızı turuncu karışımı rujlar oldu. (En sevdiğim renk kırmızı da 💕) Elbette sadece bununla sınırlı değil renkler. Bu sene,ışıltılı,şeftali yada doğal tonlarda balmlar da oldukça tercih ediliyor. Ayrıca eskiden olduğu gibi dikkatlice çerçevelenip doldurulan dudaklar yerine birazcık daha dağınık uygulanmış ruj ve parlatıcılar da işimizi kolaylaştırıyor.

     Kirpikler:

Benim makyajda en uğraştığım kısımdır kirpikler. Zamanıma göre 2 yada 3 kat maskara uygulayabilirim üşenmeden. Duyduğuma göre bu sene örümcek kirpikler de makyaj trendleri arasında yerini almış.

@birhayatbirferide
Resim Alıntıdır.
İşte bu bana hitap etmedi. Yok arkadaş ben almayım. Sürmeyi beceremeyip,kirpikleri berbat etmişsin gibi durmuyor mu? 
     Birde yaz aylarında elimizden düşürmediğimiz suya dayanıklı maskaralar var. Ben şu ana kadar beni memnun eden suya dayanıklı (water proof) bir maskara edinemedim. Hangi markayı denesem,sanki içi kurumuş gibi. Dökülme yapıp dağılıyor. Varsa bir referansınız seve seve değerlendiririm. 

     Yazımı sonlandırırken 1-2 de kendimden makyaj örnekleri fotoğrafı koyuyorum. Sizlere biraz kendi yorumumu da katarak makyaj trendlerini anlatmaya çalıştım. Diyorsanız ki ben moda falan bilmem; bildiğiniz klasik yöntemlerle devam edebilirsiniz tabi ki. Maksat her konuda bilgi sahibi olmak. Bir başka yazıda görüşmek üzere... Sevgiyle ve bakımla kalın. ❤


Makyaj Trendleri-birhayatbirferideblogspot.com


@birhayatbirferide
Makyaj Trendleri-birhyayatbirferide.blogspot.com


Makyaj Trendleri-birhayatbirferide.blogspot.com

Ankara gibiyim...
Gülmeyi "Dikim Evinde",coşkuyu "Bahçeli'de"...
Vefayı Sincan'da,
Aşkı Ankara'nın bütün semtlerinde bıraktım.
Ulus kadar Yorgun,Kayaş kadar Yıkık...
Çinçin kadar Belalı,Yenimahalle kadar Saf ve Çocuksu,
AŞTİ kadar vedalara Alışık,Kızılay kadar Kalabalık...
Etlik kadar Cefakar,Tunalı kadar Asilim.
Hatta Gölbaşı kadar Karışığım.
Ankara gibiyim yani.
Uzaktan ışıl ışıl,ama aslında yorgun.
Ve her şeye rağmen "Anıtkabir"gibi dimdik ayaktayım!!!


Yorumlar