MAKYAJA YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN DETAYLAR #2

     Herkese Selam;

     Dilerim herkes için güzel bir hafta olur. 
Sizlere daha önce makyaja yeni başlayanlar hakkında bir yazı yazmıştım. Hatırlarsanız bu yazıyı 2 kısımda anlatmanın daha iyi olacağını belirtmiştim. Şimdi gelelim 2. kısma. Bu arada "Makyaja Yeni Başlayanlar İçin Altın Kurallar"adlı ilk yazımı okumayan varsa buradan okuyabilir. 

    Eminim ki her kadın makyaj yapmayı sever. Fakat burada önemli olan makyaj yapmayı sevmek kadar kendine yakışanı da bilmekte. Günlük rutinimizde gereğinden fazla makyaj yapmak cildi yoracağı gibi bizi olduğumuzdan çok daha farklı ve yaşlı göstermeye sebep olacaktır. Bu yüzden eğer özel bir davet yada kutlama yoksa günlük makyajımızı sade tutmak bizi daha doğal ve dinç gösterir. Makyaj yapmak olduğumuzdan daha farklı gözükmek için değil,daha sağlıklı ve tabi ki daha bakımlı gözükmek için yapılır. Maalesef çevremde aşırı yoğun ve yanlış teknikler kullanarak makyaj yapan bir çok bayan görüyorum. Neredeyse gece makyajı olarak adlandırılabilecek bir makyajla tüm gününü geçiren bayanlar var. Yada tam tersi hiç makyaj yapmayan,tüm gününü soluk ve çok da sağlıklı olmayan bir görünümle tamamlayanlar da var.
   
     Aslında bir kaç makyaj malzemesi ve bir kaç basit yöntemle çok güzel makyajlar yapmak tabi ki mümkün. Önce her kadının makyaj çantasında bulunması gereken temel malzemeleri sıralayacak olursak:

1-)Günlük kullanıma uygun hafif yapılı bir fondöten yada ihtiyaca ve tercihe göre bb krem,cc krem ve renkli nemlendirici de olabilir. Bu ürünler yüzümüzdeki renk eşitsizliklerini ve görünmesini istemediğimiz kusurları kapatacağından bize sağlıklı bir cilt zemini hazırlar.






2-)Bir kapatıcı (concealer) da yine göz çevresindeki yorgunlukları ve göz altı morluklarını saklayacağından makyaj çantamızda bulundurmakta fayda var ;)

3-)Eğer günlük makyajınızda far kullanmayı tercih ediyorsanız mutlaka birde far bazınız olsun. Çünkü far bazı kullanmadığımız zamanlarda maalesef farlar göz kapaklarımız da birikme yapıyor ve kötü bir görüntüye yol açıyor. Faz bazı birden fazla far uygulanacak ise hem farların daha iyi karışmasını sağlıyor hemde farın dayanıklılığını artırıyor. 

4-)Ve bana göre makyaj çantasının olmazsa olmazı Maskara. Her kadının mutlaka koşulsuz olması gerekir. Gözleri vurgulayan,canlılık katan ve tek başına uygulandığında bile fark yaratan tek üründür benim için. Maskara bağımlısı olduğum anlaşılıyor sanırım :) 

5-)Allıklar da bana göre bir kadının makyaj çantasında bulundurması gereken kozmetik ürünlerinden biri. Allık insanın daha sağlıklı ve canlı görünmesini sağlıyor.Günlük kullanım için mat ve doğal renkli allıkları tercih etmek yine bizi şık bir görünüme kavuşturacaktır emin olun. 






6-)Rujlara gelecek olursak, sanırım makyaj çantasında ruj olmayan bir kadın yoktur. Kimimiz daha doğal renkleri seviyorken kimimiz de canlı ve iddialı renkleri tercih edebiliyoruz. Bu tamamen tercik meselesi tabi ki. Fakat gözlerinizi vurgulayan makyajları seviyorsanız dudaklarda daha sade tonları tercih etmeniz yüz ifadenizin karmaşık görünmemesine neden olacağından makyajınız daha albenili duracaktır. Yine aynı şekilde dudaklarda canlı ve iddialı renkleri seviyorsanız,bu kez de gözlerinizi daha sade tutmalısınız. Bu kuralı gece makyajlarında bozabiliriz elbette he he yaşasın :)

7-).Göz kalemleri sanırım eskiden annelerimizin kullandığı yegane makyaj malzemesi idi. Şimdilerde yerini eye-linerlar almaya başlasa da hala göz kalemlerinden vazgeçemeyen bayanlar olduğunu biliyorum. Bunun bir sebebi de eye-liner çekmeyi beceremeyeceğimizi düşünmemizden kaynaklanıyor sanırım. Bir çok farklı metodla kolayca eye-liner çekebilmek mümkün olsa da el alışkanlığınızı kazanana kadar riske girmeden kalem kullanmak sizin için daha iyi olacaktır. Göz kapaklarınıza ya da göz içine süreceğiniz bir kalem bakışlarınızı anında daha buğulu ve anlamlı bir hale getirecektir.

8-)Pudra ise yağlı ve karma ciltlerin makyaj çantalarında bulundurması gereken başlıca bir ürün. Karma ve yağlı bir cildiniz varsa mutlaka makyajınızı tamamladıktan sonra tüm yüzünüze veya parlama yapacak bölgelere uygulayıp makyajınızı sabitlemelisiniz. Aksi takdirde makyajınız terleyince akacak ve sizi kötü bir görünüme kavuşturacaktır. Kuru ciltlerin,yağlı ciltlerin aksine pudra kullanmalarına gerek yoktur. Çünkü kuru ciltlerde pudra kalıp gibi bir görüntüye sebep olacağından yine bizi istemediğimiz çirkin bir görüntüye kavuşturur. 

9-)Kaş kalemi,kaş farı ve kaş maskarası da yine kaşlarımızı şekillendirmek aralarındaki boşlukları doldurmak yada asi kaşlarımızı dizginlemek için elimizin altında bulundurmamız gereken ürünlerden biri. Kaşlarımız yüz ifademizi belirlemede önemli rol oynadığı için bu işlemi itinayla yapmanız sizi çok daha güzel gösterecektir. 

10-Kontür işlemi için,mat bir bronzer yada cilt tonunuzdan bir kaç ton koyu bir fondöten veya pudra makyaj çantanızda bulundurmanızda fayda var. Zaman zaman elmacık kemiklerinizi ve yüz hatlarınızı belirginleştirerek makyajınızla fark yaratabilirsiniz. 

     Benim makyaj yapma işini biraz daha detaylandırmak isteyenler için yazacaklarım şimdilik bu kadar.Gerisi size kalmış efendiim :) SEVGİLER

İÇİNİZDEKİ ÇOCUĞU BÜYÜTMEYİN!



Yorumlar

  1. Ya seni üzücem ama sen nerdeymişsin senden çok iyi bir blogger çıktı :) instagram her ne kadar rahat olsada burayı sakın bırakma kısa zamanda çok daha gelişeceksin bak sana diyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni çok mutlu ettin inan. Güzel yüreğine kurban senin. Çook teşekkür ederim bırakmaya niyetim yok. İnşallah geç te olsa bişeyler yapmaya çalışacağım. Dilerim sende kendin gibi güzel insanlarla karşılaşırsın ömrün boyu :-* 💕💕

      Sil
  2. Feridem ah bir de şu zımbırtıları kullanmayı bilsem var ya adriana lima gibi olacağım :)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, cok fazla akmayan, cizgilere dolmayan ve yogun kapaticilik etkisi olmasa da morluklarimi normallestirebilen :) dogal gorunumlu gozalti kapaticisi onerir misin.

    YanıtlaSil
  4. Benim kullandığım en doğal görünümlü göz altı kapatıcısı Note Full Coverage Concealer. Kesinlikle tavsiye ederim. Denemelisiniz. Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Merhaba, internette rastgele buldum sizi. Bu kadar az, öz ve ayaklari yere basan sadece bir yazı daha okumustum; o da bu yazının başında linkini vermiş olduğunuz yine size ait olan yazi:) Ellerinize saglik, selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çook teşekkür ederim. Yorumunuz çok mutlu etti beni. Sevgiler

      Sil

Yorum Gönder